forum.el-pl.org

Forum gildii PL
Dzisiaj jest wtorek, 11.12.2018, 13:48

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
Post: środa, 25.02.2015, 10:14 
PL-ka
PL-ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek, 9.04.2013, 01:22
Posty: 112
GG: 0
Lokalizacja: Marki
Postanowiłem troszkę w ela pograć w pracy, niestety ustawiona jest blokada na uprawnienia administratorskiej, znacie jakieś rozwiąznie jak to
obejść albo zagrać w ela bez instalacji?

_________________
Obrazek


Na górę
Post: środa, 25.02.2015, 11:18 
PL-ka
PL-ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela, 13.01.2008, 14:57
Posty: 233
GG: 0
Lokalizacja: Wawa
Znaczy co, wywala że nie można zainstalować bo brak uprawnień? Gdzieś napewno masz prawa zapisu, choćby "moje dokumenty", bierzesz z domu katalog z el, kopiujesz w pracy gdzie mozna i powinno śmigać... pliki konfiguracyjne el zapisuje w "moich dokumentach" więc z tym problemu być nie powinno, a jak jest, to pewnie gdzieś da się tą ścieżkę zmienić.

_________________
Dyzlekcja órzytkownikuf sieci najlebshym sposopem na ataki suofnikowe!

Obrazek


Na górę
Post: środa, 25.02.2015, 11:58 
PL-ka
PL-ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek, 9.04.2013, 01:22
Posty: 112
GG: 0
Lokalizacja: Marki
i myslisz ze pojdzie na pewno? dane do rejestru tez same sie dodaja?

_________________
Obrazek


Na górę
Post: środa, 25.02.2015, 18:11 
PL-ka
PL-ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek, 27.04.2012, 23:13
Posty: 144
EL nie wymaga zmian w rejestrach. Możesz spotkać jednak trzy inne problemy:
1. Zablokowany port potrzebny do działania EL (2000) - to można obejść używając Port Forrwarding - np. Learnera (płatny!)
2. Kontrola ruchu w sieci w firmie - może wykryć, że kontaktujesz się w internecie z miejscami mało mającymi wspólnego z obowiązkami służbowymi.
3. Kontrola oprogramowania na komputerach firmowych - ten sam problem co w punkcie 2.

podsumowując
technicznie da się zrobić, ale ryzykujesz, że nie wzbudzi ta aktywność zachwytu twojego pracodawcy.


Na górę
Post: czwartek, 26.02.2015, 00:09 
PL-ka
PL-ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota, 17.06.2006, 09:56
Posty: 211
GG: 3187330
Lokalizacja: Oleśnica/Wrocław
przede wszystkim to brak istotnej informacji, jaki system operacyjny, a ogólnie to tak jak Bz pisał, skoro została zablokowana możliwość instalowania oprogramowania to jakiś był ku temu cel i nie zapominaj, że można spokojnie to kontrolować i często ma to miejsce

_________________
Obrazek
Obrazek


Na górę
Post: czwartek, 26.02.2015, 08:42 
PL-ka
PL-ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek, 9.04.2013, 01:22
Posty: 112
GG: 0
Lokalizacja: Marki
win 7, tego czy to sprawdzą czy nie to się nie boje, blokada jest po prostu aby utrudnić życie :D

_________________
Obrazek


Na górę
Post: czwartek, 26.02.2015, 11:12 
PL-ka
PL-ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela, 13.01.2008, 14:57
Posty: 233
GG: 0
Lokalizacja: Wawa
Pewnie masz zwykłe konto użytkownika i tyle... na pewno w "moich dokumentach" można zapisywać i w ukrytym katalogu "c:\Users\***\AppData\Roaming\" gdzie *** - nazwa użytkownika, a w tym katalogu są zapisywane ustawienia i dane programów, więc jest na 100% odblokowany... a jak nie, to zawsze jest pendrive, tylko ścieżki ela poustawiać, żeby też na penie swoje ustawienia zapisywał.

_________________
Dyzlekcja órzytkownikuf sieci najlebshym sposopem na ataki suofnikowe!

Obrazek


Na górę
Post: sobota, 28.02.2015, 16:57 
PL-ka
PL-ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek, 28.05.2013, 11:39
Posty: 66
Nie wiem czy EL potrafi działać jak portable apps. Nie próbowałem, bo nie miałem potrzeby.
Zwracam uwagę, że może być problem ze sterownikami do grafiki. EL używa opengl, czego w firmie może w ogóle nie być.


Na górę
Post: sobota, 28.02.2015, 19:26 
PL-ka
PL-ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela, 13.01.2008, 14:57
Posty: 233
GG: 0
Lokalizacja: Wawa
Cytuj:
Zwracam uwagę, że może być problem ze sterownikami do grafiki. EL używa opengl, czego w firmie może w ogóle nie być.
używa lub nie... na trupie z wbudowaną grafiką intela działało... zawsze jest "poor man" w opcjach :) . Włąściwie to na forum el można napisać prośbę o wersję portable i pewnie ktoś zrobi...

_________________
Dyzlekcja órzytkownikuf sieci najlebshym sposopem na ataki suofnikowe!

Obrazek


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl